keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Omituisten otusten kerhosta päivää

Tänään on ollu ihan hölmö päivä. Ihme lötkönpötköilyä villikset jalassa ja naamakirjan pelien hakkausta teinin kanssa kilpaa.  Mun kaikki blogi luettelot on kadonnu en kuulemma seuraile ketään ja nuo jotka tuossa sivussa näkyvät päivittyvät tuntien viiveellä.
Ei taas ymmärrä.......

             ***************************************

Annukalla oli Kaaoksen kesyttäjässä hauska kirjoitus inhokki sanoista ja vaikka kuinka yritin en keksiny omia inhokkeja. Mää oon kai sitten vaan näin lepsu tyyppi että ihan sama mitä muut puhuvat. Tai oikeestaan miten puhuvat.Ite kirjoitan tänne omaan blogiini ihan miten sattuu välillä murteella välillä joten kuten kieliopillisesti oikein ja välillä tuskin tunnistettavaa siansaksaa. Voishan kai käyttää oikeinkirjoitus nappulaa mutten mää jaksa. Tää on mun juttu ja jos joku näkee vaivaa mun kirjoitusvihreistä se tuskin lukee kauheen kauaa. Tykkäsin kauhian paljon koulussa ainekirjotuksesta varsinkin kun meillä yläasteella oli usein vapaita aiheita ja sain aina 9 ja 10, mutten silti oo mitenkään hyvä äidinkielessä ja kielioppi on ihan täys hepreaa mulle, nippanappa verbit tunnistan ja ehkä hyvänä päivänä adjektiivit. Opin lukemaan jo ennenkö täytin viis ja se on yks lemppari pakopaikoistani edelleen. Hyvä kirja kainalooon ja pötkölleen kummasti kuluu aika rattoisasti.
Miten siis on immeiset haittaako sejos joku kirjottelee väärin tai murteella tai jotenkin muuten omituisesti vai uetteko mielummin kieliopillisesti oikein kirjoitettuja tekstejä ???? Annukan vastauksen tiiänkin jo mutta entäs te muut ? Ei en aio muuttaa kirjoitustyyliäni vastaatte niin tai näin mutta kunhan ny kyselen.

         ***************************************

Mettään piti meneväni mutten sinnekkään asti päässy, en viitsiny lähtee kun sateli koko päivän.
Mutta pihalle kuurojen välissä menin.............


Pihalla tallustellessani löysin irto-kukkia.... sade pihkura riepotellu  mun äippäpäivä kukkiani ympäri pihaa ja se oikeastaan näytti aika kauniilta. Siellä täällä nurmikolla vaalean persikkaisia kukkia.Liljojen aika näyttäis olevan ohi. Ja ruusujen.................................

 

 

Mikäs sitten kukkis seuraavaks.... jaa a..........
Tänään vielä vois kukkia järvessä tälläinen ............................

 

Ainankin pitäis olla lämmintä vettä kun on näin viileä ilma...... Koskaas se Jaakkeli viskaa sen kiven vai joko on viskannu ??????  Ei sillä että se ois haitannu ennenkään siis se kylmä vesi. Jos uitattaa niin sitten uidaan oli kylmää tai ei......

Huomenna kuitenkin mustikka metsään, eiks joo......

 
 

3 kommenttia:

 1. Kauheeta, kun nyt tuli ihan hirveen tiukkapipon maine. Mutta niinkun jo kirjoitin, blogeissa keskityn pelkästään sisältöön ja kirjoittajaan. Virheistä viis, jos niitä edes on.

  Sulla on niin mirstaakkelimainen tyyli, että älä vaan ikinä muuta mitään :). Etenkin kun oon tavannut persoonan livenä, niin sitäkin paremmin tää sun teksti istuu kirjoittajaansa.

  Mun pimeä puoli vaan on se omien tekstien kyttäys. Ehkä vois olla joku pahempikin, joten en oo huolissani, vaikka välillä haluaisinkin siitä eroon :)

  VastaaPoista
 2. Mun sisäinen kielipoliisi tarkistaa kyllä vaan omat tekstit - ja kirjoissa kyllä virheet ärsyttää, mutta minusta blogit on enemmänkin sellaista inspiskirjoittelua - ja silloin ei mietitä, onkos tässä nyt pilkut paikoillaan. Äläkä missään nimessä ala omaa tyyliäsi muuttamaan - se on osa sun blogisi viehätystä ja kertoo sinusta.

  VastaaPoista
 3. Mä luulen että jos joku ärsyttää niin ei sitä kauan lue!
  Herranjestas sentään jos kaikki olis siistiä kirjakieltä ja joka pilkku paikallaan, niin en minä ainakaan tykkäis!
  Sama juttu mulla, kautta vuosien mentiin ainekirjoitus 9 tai 10, mutta kielioppi rimaa hipoen - mitä opettajatkin aina jaksoi äimistellä kun aineet oli kieliopillisesti oikein.
  Sanoin aina, että mitä väliä miten sen teen, jos teen sen oikein. Ei mennyt läpi.

  VastaaPoista

<3 ihastuin kommenteista ja puumerkeistänne, kiitos niistä <3