perjantai 5. heinäkuuta 2013

Mua on huijattu......

.... ja varppina montaa muutakin ihmistä. Tai no mä luulen että omalla kohallani on kyse ainoastaan ajattelemattomuudesta. Kun uskoo johonkin asiaan ja on kuullut että se on niin, niin sitä automaattisesti kai uskoo sitten sen olevan vain ja ainoastaan absoluuttinen totuus. Kysehän on meidän kaikkien tuntemasta brändistä Iittala. Mulla on paljon perittyjä arabian ja iittalan ja riihimäen lasin astioita ja nyt omaan kotiin oon saanu joo lahjoiksi tai ostanut ite aikas paljon iittalan/arabian milloin mitäkin.
Kuvitellen ostavani ehtaa suomalaista käyttö risainia.Asiahan ei ookkaan niin vaan veikkaan että kaikki iittala tehdäänkin jossain hevon kuusessa.
Ainankin kuulemma Teema astiat tehdään nykyään thaimaassa.  Oon keränny harmaata Teemaa ruokalautasiks ja maksanu niist noin 12 € kpl. Veikkaan että niissä on noin 10 € ilmaa. Faktoja ei oo nyt pöytään lyödä hintapolitiikasta mutta silti.
 Nyt luulenkin että VALTAOSA Iittalan tuotteista tulee halpamaista. Thaimaa ja Indonesia veikkaisin.  Iittalan tai Arabian leima ei todellakaan takaa, että tuote on valmistettu Suomessa näköjään. Silkkaa kusetusta ja ahneutta. Raha puhuu! 
Thaimaan päiväpalkka on pari euroa , Suomessa maksettais varmaan 150 € ja sekin on huono päiväpalkka tai no huono ja huono mutta kuitenkin, mun päivittäinen keskiansio on korkeempi mutta kuhan ny heitin tasaluvun.
 Näkyykö tuotteen hinnassa, ei todellakaan. No entäs Marimekko ?
Sisustuskankaiden painanta Suomessa saksalaisille ja perulaisille kankaille. Muita tekstiilien valmistusmaita Viro, Latvia, Liettua ja Portugali. Lasit ja astiat Thaimaassa. EI JUMALAUTA.
Joku varppina nyt ajattelee että ; vi*** mikä urpo toi akka on kun ei tätä tiiä. No en tienny enkä edes ajatellu asioiden olevan näin. Ärsyttää suunnattomasti.  Anteeks ny vaan mutta alko ketuttaan aikas pirusti. Tairampa ostaa täst lähin 0,50 snt lautasia ja 0,20 snt laseja hyvällä omalla tunnolla kun tiiän ettei kukaan raharikas revi yhtään välistä kun ei oo mist repiä.... =)  Eikä sitten harmita vaikka astianpesukone tai joku lapanen hajottaa niit joukkueessa, minähän en tietenkään moiseen kykene. ;)
Hah... UGH olen puhunut.
T: Vihainen intiaanipäällikkö kävelevä ukkonen.


4 kommenttia:

 1. no voi perkele en paremmin sano. tiedätkö just kattelin iittalan nettikauppaa ja voin kertoo että en todellakaan kattele enää tän jälkeen. miutakin alko hiukan suututtaa...

  VastaaPoista
 2. Eikun ruåttalaiseen vaan, ei tarvi surra eikä murehtia ja jos (siis KUN) kyllästyy, voi hyvällä omallatunnolla vaihtaaa :)
  Uhgughhuhhuh !

  VastaaPoista
 3. Joo, kyl Ikean astiat ajaa saman asian ja huomattavasti edullisesti. Samassa paikassa nekin on on kuitenkin valmistettu. :) En oo ikinä kyl ollutkaan mikään Iittala/Arabia -fanaatikko, mule käy ihan kirppisastiat jos ne vaan on nätit.

  VastaaPoista
 4. Oon aina yrittäny aatella kauas kantoisesti ja kuvitellut jättäväni jälkipolvilleni jotain kotoista tapeltavaa, kuten mullekkin on aikanaan jätetty. Tosin mun ei oo tarvinnu tapella niistä mutta tiiätte mitä tarkoitan. Esim; muumi astiat en muista enään missä muttei nekään oo enään suomessa tehtyjä. Tulin siihen tulokseen että noita oikeesti vanhoja iittaloita ja arabioita ja marimekkoja suojelen tuol vitriinissä koska ne on OIKEESTI kotimaista tuotantoa, mutten enään noit "uusia" vaan surutta käytän ja paiskon jos hajoovat ihan sama mutten taida kerätä enenpää noit harmaitakaan kun tuon 8 mitä jo oon saanu aikaseks. ÄRSYTTÄÄ.

  VastaaPoista

<3 ihastuin kommenteista ja puumerkeistänne, kiitos niistä <3