perjantai 1. helmikuuta 2013

Vähänks ärsyttävä ämmä....

Hah teempäs teille ny aika pahan paljastuksen edelliseen postaukseen liittyen..... Tää postaus sisältää raakaa kiroilua joten älä lue jos nikotuttaa kielenkäyttöni.

Pääsääntöisesti meidän pyykkihuollostahan epäluonnollisesti vastaan minä ylhäisessä persenassani, oho siis persoonassani lukuunottamatta isoja lapasia jotka huolehtivat pyykkinsä ite. Nooh tästä on nyt väännetty kättä jo viimeiset vuodet enemmän ja vähemmän ja nyt määräsin tuolle teinilapaselle pyykinpesupäivän kun koko ajan sain pelätä koska ne järkyttävältä haisevat sukka ja kalsarimöröt (paitojen imelästä hajusta puhumattakaan) kömpivät sieltä huoneen lattialta pois ja alkavat kummitella mulle öisin. Kaks viikkoo toimi eli poika pesi 2 kertaa  pyykkiä, vallan kaks kertaa okei myönnän että näinä kahtena kertana se pesi kyllä ainankin 4 koneellista per kerta joten nou hätä. Tässä männä päivänä alko kihistä ja kohista ja vinkua ja vonkua tuolla pääkopassa siihen malliin että ajattelin että paskat olkoon ja haiskoon paskallehielle ja ureallekkin vaikka ei kuulu mulle mutta ei myöskään ole alakerrassa mun seurassa vaan marinoitukoot siellä luukussaan ihan keskenään. Ei auta, pesulla se käy mutta ei pese vaatteitaan... mää en niinku ymmärrä .... onks kaikki teinipojat tollasia haisunäätiä ?
. Ei, mun ystiksellä on vastakohta, poika joka tuunaa itteensä suihkun ja peilin väliä 24/7. Vaihtaa vaatteita 2 kertaa päivässä ja pesee pyykkiä joka toinen päivä.Tiiä sit onks tuokaan hyvä jaa a. No sitten kun tää kihinä ja kohina tästä aiheesta alkoi laantumaan alkoi  se saatanan sukkasota. Parittomia on järkyttävä määrä ja aloin sitten lajittelemaan niitä yks päivä mustat yhteen , valkoiset toiseen ja kirjavat sinne ja  jne jne....
Sain monta oikeetakin paria aikaseks ja laitoin ne sellaseen koppaan kottarin pöydälle kaikkien meidän neljän, siis mun ja ukkopahan ja pienten, parilliset sukat samaan isoon koppaan ja toiseen laitoin ne parittomat.Parillisten koppaa sitten täyttelen aina kun niitä kuivumasta otan ja kummasti se on alkanut vajeta se parittomienkin kasa, pikkuhiljaa.
 Sanoin sitten kaikille että sieltä ja siittä löytyy kaivakaa ite. Pienetkin on hiffannu hienosti asian.
Noh hieno idis ainankin mun mielestä, kunnes nyt muutamana aamuna oon kuullu narinaa ukkopahan vaatekaapilta; missä saatana mun kaikki sukat aina on, jo ny on jumalauta kun ne ei ikinä löyrä tänne kaappiin takas kun mää ne kerran täältä otan.
Sanoin sitten tässä männä aamuna kun oli muutenkin ollu herneitä patjan alla että vie ne saatanan sukkas sukkakouluun niin josko oppisivat palautuun paikoilleen. Hae siältä kottarin pöyältä ny vaan äläkä rutise. No hakihan se eikä puhunu yhtään mitään. Taas sitten tässä yhtenä aamuna kuului samaa samperin murinaa ja narinaa sielt kaapista ja mää sanoin sitten hiukan kovemmalla äänen painolla että; jumalauta jos ei iso miäs ymmärrä selevää suomen kiältä ja ohjeita jotka tajuais heikompi lahjanenkin niin perkele kulje kuule vaikka paljain jaloin.mää en oo sun äites joten sovitaanks ny niin että huolehrit niistä saatanan sukista tästä lähin ihan itte,alusta loppuun saakka.
Se ei piru vastannu mulle, se oli ihan hiljaa, mutta sukat jalassa se töihin lähti. En tiiä kenen sukat tai niiden puhtaudestakaan mutta sukat sillä oli.
Hah, mää tiiän olevani niin järkyttävän ärsyttävä, mutta jos ei oo muuta asiaa kuuden aikaan aamulla mulle kun kysellä sukkiaan niin voi kuttu. Tänään sitten laitoin puhtaita pyykkejä ja aloin naureskella sitä sukka juttua itekseni kun rintsessa tuli siihen ja kysy kelpaaks apu ja jäi jutskaileen mun kanssa kaikkia tyttöjen juttuja  <3 ihanainen äipän pikku apulainen. Jossain vaiheessa se sano että saanks mää viiä mun sukat tuosta laatikosta mun vaatekaappiin kun se on niin hankalaa hakee ne aina aamulla täältä ?

Hmmm.... onks tuo ny sitten niin hankalaa vai ei, annoin luvan tietenkin ja jäin oikeesti miettiin että pitäiskö luopua mun hienosta sukkalaatikko ideasta, pöh. Mutta enhän mää voi antaa periksikään johan mää näyttäsin ihan pöljältä kun ensin päivätolkulla riitelen ukkopahan kanssa asiasta ja sitten taas alankin kiikuttaan niit sukkia sinne sen kaappiin. Angst... hirvee probleemo ny sitten. Voi sukkasota sanon ny sitten vaan niin. Pöh tylsää.


Päässä soi ;Jos et sä soita, mää niin turhaan innostuin , jos et sä soita mää vallan kauheesti surustun.......
Ei auta, keskiviikkona kuulen tän päiväisestä, joka ei ollu yhtään sittenkään niin paha kun kuvittelin. Huomenna toiselle puolelle tuunailuja joten oon mää muutakin tehny kun sukkasotinu, vaikken sitä mitä piti koska ne verhot on edelleen siel pussissa.

4 kommenttia:

 1. Noi sukat on ikuisuuskysymys!
  Mä joskus sata vuotta sitten ostin helvetinmoisen pinon sukkia joltain pitkänmatkanreissulta ja iskin pojalle kouraan, sanoin että pesen, mutta en lajittele, riittää kun kouraset kaks käteen ja vedät jalkaan - kaikki samaa mallia, väriä ja kokoa.
  Niitä sukkia taitaa mullakin löytyä vielä kaapista....ja mä kun en käytä sukkia....talvella pesen yksiä ja samoja ohkasia nilkkasukkia ja toisia joita pidän saapikkaissa - kaikki muut on "varasukkina" kaapissa :D

  Hullu mä olen! Mutta onneks tän hullun ei tarvi huolehtia muiden sukista - tai mä olisin seinähullu :)

  VastaaPoista
 2. Joo - mulla on kans toi korisysteemi käytössä. Paha pirkule vaan, että kun se on ollu käytössä jo muutaman vuoden, niin niitä korejakin on sitten jo en sano miten monta. Jos ne kaikki selvittelis, voisin varmaan sukkakaupan perustaa. Mutta selvitelkööt ite - aina välillä mä kannan ne korit kodinhoitohuoneesta alakerran olohuoneeseen keskilattialle - siihen kaikkien niiden pelien ja vekottimien keskelle, jotta lajitelkaa. Seuraavana aamuna ne korit on takas siellä kodinhoitohuoneessa. Sitäkään mä en kerro, miten monta pikkukorillista vaatehuoneesta löytyy mun omia sukkiani;)

  VastaaPoista
 3. Se joka pesee itteensä vähän välii on ehdottomasti pahempi tapaus ku se joka ei! :D

  VastaaPoista
 4. Kauhia sukkasota tääl :) Mulla mutsi ei paljo vaatteille muuta pesun jälkeen tehny ku kasas olkkarin tuolille pinoon ja sano et sielt ei si kaivella ettei oo pitkin lattiaa... no sieltähän ne oli salaa kaivettava jos ei munasillaan tahtonu kuleksia ku ei ne kaappiin sieltä koskaan eksyny. Siitä oppineena oon ite hoitanu pyykkini suoraan koppaan ja pesun jälkeen viikannu kaappiin (mitä on pidetty jotenki kummallisena asiana) no en huuda ketään takamustanikaan pyyhkimään. Enkä ole antanu kenenkään silitellä paitojani (kerran kiireessä oli pakko antaa systerin silittää) mikä on tuottanu kiukun purkauksia joissakuissa ihmisissä, kun on luullu etten muka luota silitys taitoihinsa. Siitähän ei ole ollu kyse vaan siitä et perkules osaan silittää itekki ja jos tarviin silitetyn pairan päälleni ni silitänki sen ite. Ja ite ku vaatteeni hoiran kaappiin ni ei tarvi keltään kysellä mistähän mahtaa tänään löytyä.

  T.Toijalan Torppari

  VastaaPoista

<3 ihastuin kommenteista ja puumerkeistänne, kiitos niistä <3